Rapide 8400+ : hoog bedieningscomfort, lagere bodemdruk.

- 04 juni 2018

De nieuwe Schuitemaker Rapide 8400+ is gereed voor levering deze week aan onze klant Agri Lemahieu in België.

Een machtige machine.

En deze Rapide 8400W+ met liftas staat op grote voet: Mitas Agriterra 02 - 850/50R30.5

Het voordeel van de grotere banden en het optionele bandendrukregelsysteem (assen zijn hier standaard op voorbereid) is het behoud van de bodemstructuur vanwege lagere bodemdruk. De vermindering van bodemdruk is belangrijk tijdens de maïs- en grasoogst aangezien er geregeld op natte, moeilijk begaanbare percelen geoogst moet worden.

De Rapide 8400+ is standaard uitgerust met een 40 tons hydraulisch geveerd, elektrisch hydraulisch gestuurd BPW tridem. Dit geeft  de wagen een ongekende wegligging. Ideaal voor lange afstand transporten die tegenwoordig aan de orde van de dag zijn. Vanuit de cabine van de trekker kan de wagen met het nieuwe eenvoudige touchscreen- scherm bediend worden. Dit scherm heeft Schuitemaker in 2016 geïntroduceerd op de Rapide 100- en 1000-serie. Er bestaat ook de mogelijkheid om de wagen via ISOBUS te bedienen. Verder is deze wagen standaard voorzien van een hydraulisch voorbord (zeer  geschikt voor het losmaaien van een maisperceel) en een hydrauliek persfilter. Ook kan de wagen optioneel voorzien worden van een NIR sensorsysteem voor realtime drogestof-metingen, grassamenstelling en een weegsysteem.

Wij wensen onze Belgische eindgebruikers Loonbedrijf Gebroeders Vermote veel werkplezier met hun twee imposante Rapides 8400+.