Efficiënter omgaan met grondstoffen en energie als speerpunt voor verduurzaming SVgroup

 

Efficiënter omgaan met grondstoffen en energie als speerpunt voor verduurzaming SVgroup

De SVgroup verduurzaamt continu. Niet alleen door het ontwikkelen en produceren van duurzame machines met een lange levensduur maar ook door het voeren van een proactief milieubeleid met als hoofddoel: het reduceren van CO2 emissie door onszelf, onze klanten en onze leveranciers.

Al in de ontwerpfase houden we samen met onze leveranciers rekening met de  reviseerbaarheid en energiebehoefte van onze producten. Door efficiënt om te gaan met grondstoffen en energie zijn we ook tijdens het productieproces bezig met ons energieverbruik. Dit verbruik meten we met de CO2-prestatieladder; een methode om te verduurzamen en inzicht te krijgen in de CO2 emissies. Hierdoor kennen onze machines een duurzaam karakter waardoor ze langer meegaan en lagere onderhoudskosten kennen.

“80% CO2 uitstoot bespaard ten opzichte van de productie van een nieuwe strooier”

Circulaire zoutstrooier

In het kader van efficiënt produceren, heeft de SVgroup in 2020 een grote stap in de circulaire productie gezet. Schuitemaker Industrial, het label waaronder totaaloplossingen op het gebied van gladheidsbestrijding wordt geleverd, leverde een volledig gereviseerde zoutstrooier aan de provincie Utrecht. Hoewel er al circulair werd omgegaan met spareparts, is deze volledige gereviseerde machine het resultaat van een succesvolle pilot, waarbij 80% CO2 uitstoot bespaard is ten opzichte van de productie van een nieuwe strooier. Een prestatie waar we trots op zijn!

“De gerelateerde CO2 uitstoot is in 2020 met 36% gedaald opzichte van 2017”

Voortgang CO2 reductie en doelstelling 2023

De algemene doelstelling van het beleid is het verminderen van energieverbruik, de CO2-uitstoot en het vergroten van toepassingsmogelijkheden van alternatieve brandstoffen en/of duurzame opwekking van energie. Dat doen we op een aantal manieren, waaronder het terugbrengen van elektra-, gas-  en brandstofverbruik. Het resultaat? De gerelateerde CO2 uitstoot is in 2020 met 35% gedaald opzichte van 2017. Een reductie om trots op te zijn! De totale doelstelling voor 2023 is 10% CO2-reductie ten opzichte van 2020.

“Er is een strategie uitgezet om op zowel korte als lange termijn de juiste keuzes te maken”

Ondernemen met oog voor de toekomst

Dankzij de informatie vanuit de CO2 prestatieladder, verduurzaamt de SVgroup continu. Er is een strategie uitgezet om op zowel korte als lange termijn de juiste keuzes te maken. Zo worden alle diesel heftrucks vervangen door 100% elektrische heftrucks, gaan verkopers over naar elektrische auto’s en richten we ons de komende tijd op gasreductie in de verwarming van productiehallen en kantoren. Dat is hoe wij ondernemen met oog voor de toekomst. Meer informatie over de CO2 prestatieladder is te vinden in het Factsheet CO2-prestatieladder.