Landbouwmachines

Schuitemaker ontwikkelt, produceert en verkoopt al 100 jaar professionele landbouwmachines op het gebied van voederwinning, voeren en bemesten. Daarnaast biedt Schuitemaker een totaalpakket aan winterdienst oplossingen; van zoutstrooiers tot sneeuwploegen en van opslagloodsen tot strooimanagementsystemen. Schuitemaker heeft door jarenlange ervaring, gecombineerd met een ijzersterk imago inmiddels een vooraanstaande positie op zowel de agrarische markt als op de overheidsmarkt verworven. Voor beide sectoren geldt dat Schuitemaker haar positie door de jaren heen heeft weten te behouden en uit te breiden door goed te luisteren naar de wensen van de klanten, toekomstige behoeftes vroegtijdig te signaleren en de technologische ontwikkelingen nauwgezet te volgen. Schuitemaker Machines is in 1919 ontstaan.

De kracht van alle Schuitemaker producten is met name de eenvoud en het gemak voor de gebruiker. Daarbij zijn service, veiligheid en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten. De Schuitemaker machines worden verkocht over de gehele wereld. Schuitemaker Industrial richt zich met name op winterdienstoplossingen voor de Nederlandse markt. Beide bedrijven kunnen bovendien altijd vertrouwen op een ervaren en deskundig aftersales team.

 • Voederwinning

  Al 30 jaar brengt Schuitemaker de Rapide dubbeldoel opraapwagen en silagewagen op de markt. Een dubbeldoelwagen die vanwege zijn kwaliteit en prestaties tot de absolute top van de markt behoort. Nieuwe ontwikkelingen hebben de Rapide nog compacter en efficiënter gemaakt en op diverse essentiële punten is de Rapide technisch verbeterd. 

 • Voeren

  Hier vindt u meer informatie over de voerdoseerwagens (Amigo, Feedo) en de Innovado, het volautomatische voersysteem van Schuitemaker.

 • Bemesten

  Meer dan 65 jaar geleden is Schuitemaker begonnen met de bouw van stalmeststrooiers voor het verwerken van vaste mest. In de jaren ‘50 kwam Schuitemaker met de bekende SMS 3000, waarop in vijf landen octrooi werd verkregen. Sindsdien heeft Schuitemaker haar assortiment op het gebied van mestverwerking flink uitgebreid, zodat voor iedere toepassing en omstandigheid de juiste machine aangeboden kan worden.

 • Transporttechniek

  Op moeilijk begaanbare, drassige terreinen biedt een trekker met een kipper uitkomst als het gaat om het vervoeren van grond, puin en agrarische producten. Waar vrachtauto’s stoppen gaan trekkers met kippers door. Met de snelheden waarmee de moderne trekkers rijden zijn ze zelfs concurrerend met andere transportmethodes op de verharde weg. De Subliem zandkipper is een degelijke, multifunctionele kipper die speciaal ontworpen is voor het vervoeren van een breed scala aan producten met bijbehorende massa.

 • Industriële halffabricaten

  De productielijn van Schuitemaker kent diverse productiemiddelen. Hiermee zijn we tevens in staat een compleet pakket aan diensten te leveren voor derden. Zo zijn in diverse landen industriële producten en halffabricaten geleverd ten behoeve van onder andere militair materieel, de transportsector en rookgasreiniging.