De Rapide 7200 met 30,5 inch banden

- 15 februari 2016

Schuitemaker staat al jaren bekend om zijn dubbeldoelwagen, de Rapide. Een dubbeldoelwagen die vanwege zijn kwaliteit en prestaties tot de absolute top van de markt behoort. Door naar onze klanten te luisteren, blijven wij vernieuwen. Zodoende wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een Rapide 7200 op 30,5” banden. In de loop van juni aanstaande zal dit nieuwe type dubbeldoelwagen verkrijgbaar zijn.

Vorig jaar is zijn “kleine broertje” geïntroduceerd, de Rapide 6600 op 30,5” banden. Hoewel deze positief is ontvangen in de markt, refereert men ook naar de kleinere inhoud ten opzichte van de Rapide 6600 op standaard banden. Namelijk 39 m3 versus 42 mDIN. Aangezien er vraag is naar grotere capaciteit, is de ontwikkeling van de Rapide 7200 op 30,5” banden op gang gekomen. Het platform is bij deze nieuwste uitvoering 60 cm verlengd, waardoor in de lengte meer inhoudscapaciteit wordt gewonnen en een totaal inhoud van 42mDIN wordt verkregen.  Het voordeel van de grotere banden (tot 162 cm) blijft: behoud van de bodemstructuur door minder bodemdruk! De vermindering van bodemdruk is belangrijk tijdens natte en modderige omstandigheden gedurende de maisoogst, maar ook op grasland. 

Deze nieuwste dubbeldoelwagen, de Rapide 7200-30,5”, wordt zowel met als zonder doseerwalsen geleverd. De wagen wordt standaard geleverd met een hydraulisch geveerde, elektrisch gestuurde tandem en is tevens voorzien van een hydraulisch voorbord. Ook is dit type standaard uitgerust met voorbereiding op een luchtdrukwisselsysteem.