Innovado vol in productie

- 25 juni 2018

Nu de Innovado in productie is genomen, heeft deze wereldprimeur zijn weg gevonden naar het bedrijf van de familie Bom-Wessels in Emmer-Compascuum (Drenthe). Daar werkt de installatie sinds april het voer van de kuil naar de koe toe.

De Innovado is een volledig automatische zelfrijdende voermengwagen. Familie Bom-Wessels vertelt:  ”Het grootste voordeel is dat de machine zelf uitkuilt en de bijproducten weet te vinden. We hoeven geen voorraden klaar te zetten waardoor de kans op broei in het voer tot een minimum wordt beperkt. De Innovado snijdt steeds een strook van ongeveer 8 cm van de kuil - deze afstand is naar wens in te stellen - en werkt systematisch van de ene kant naar de andere kant. De Innovado weet zelf van elke kuil of opslagplaats waar hij is gebleven bij de vorige voerronde en gaat verder waar hij was gebleven. Tijdens het laden weegt hij af wat nodig is en het teveel wordt teruggedraaid. Deze resten worden de volgende voerronde als eerste geladen zodat dit er maximaal enkele uren voor de kuil ligt. Er is dus geen verlies van kwaliteit van het voer. “Er is nu meer tijd voor klussen waar we voorheen amper aan toekwamen.’’

Meer weten over de Innovado? Lees hier verder.

De Innovado in het echt bewonderen?

Van 12 tot en met 15 september is Schuitemaker is aanwezig op Nederlands grootste landbouwbeurs AgroTechniek Holland. Tijdens deze editie van ATH tonen wij onder andere de Innovado. Onze Innovado adviseur klaar om u van advies te voorzien onder het genot van een kop koffie. U kunt ons vinden op Veld D. 5.28.