Rapide 8400 Plus; hoog bedieningscomfort, lagere bodemdruk

- 22 februari 2018

Schuitemaker is al ruim 30 jaar bekend om zijn dubbeldoelwagen; de Rapide. Door de specifieke kenmerken en betrouwbaarheid van deze wagen, behoort de Rapide opraapwagen tot het topsegment in de markt.

Met de komst van de Rapide 8400 Plus lanceert Schuitemaker een nieuwe dubbeldoelwagen met een totaal inhoud van 48m³.

De wagen wordt standaard geleverd op banden BKT 750/60 R26,5 FL630 Super. Deze band is 157 cm hoog. Optioneel zijn verschillende maten en merken banden leverbaar tot de maximale diameter van 162 cm bij een breedte van maximaal 85 cm.
Het voordeel van de grotere banden en het optionele bandendrukregelsysteem (assen zijn hier standaard op voorbereid) is het behoud van de bodemstructuur vanwege lagere bodemdruk. De vermindering van bodemdruk is belangrijk tijdens de maïs- en grasoogst aangezien er geregeld op natte, moeilijk begaanbare percelen geoogst moet worden.

De Rapide 8400 Plus is standaard uitgerust met een 40 tons hydraulisch geveerd, elektrisch hydraulisch gestuurd BPW tridem. Dit geeft  de wagen een ongekende wegligging. Ideaal voor lange afstand transporten die tegenwoordig aan de orde van de dag zijn.

Vanuit de cabine van de trekker kan de wagen met het nieuwe eenvoudige touchscreen- scherm bediend worden. Dit scherm heeft Schuitemaker in 2016 geïntroduceerd op de Rapide 100- en 1000-serie. Er bestaat ook de mogelijkheid om de wagen via ISOBUS te bedienen. Verder is deze wagen standaard voorzien van een hydraulisch voorbord (zeer  geschikt voor het losmaaien van een maisperceel) en een hydrauliek persfilter. Ook kan de wagen optioneel voorzien worden van een NIR sensorsysteem voor realtime drogestof-metingen, grassamenstelling en een weegsysteem.