Onthulling lasrobot bij Schuitemaker

- 28 januari 2016

Op donderdag 28 januari 2016 hebben wij ons symposium gehouden over: “Smart production from innovative products in an almost 100 year-old family company in Twente”. Bovenstaande omvat eigenlijk alles: wat, wie & hoe we zijn als Schuitemaker.

Tijdens het symposium gaf meneer Jan Huitema, Europees Parlementariër, een toelichting op de wet- en regelgeving, die vanuit Brussel het agrarische landschap beïnvloeden. Als dagvoorzitter leidde de heer Freerk Faber (voorzitter van WTC Twente) het symposium. De heer Fried Kaanen (voorzitter van de Metaalunie), Gerard Heerink (directeur van Fedecom) en Kees Lokhorst (Lector van universiteit Wageningen) gaven hun visie’s op verschillende stellingen, die te maken hebben met de ontwikkelingen op hun vakgebieden.

Jan Huitema heeft bij Schuitemaker een van de grootste lasrobots van Nederland onthuld. Dit is de nieuwste uitbreiding van het productieproces bij Schuitemaker Machines. In samenwerking met Yaskawa is deze lasrobot tot stand gekomen. Uniek in zijn soort.