SVgroup acquireert Jan Veenhuis Machinefabriek

Rijssen & Raalte, 21 december 2022 – SVgroup, het bedrijf met de bekende merken Schuitemaker en Veenhuis, neemt per 1 januari 2023 Jan Veenhuis Machinefabriek, fabrikant van kipwagens en haakarmsystemen, uit Raalte over.

Algemeen directeur Jos Kamp van SVgroup is verheugd met deze stap: ‘Met de toevoeging van Jan Veenhuis nemen we een gespecialiseerd bedrijf over met een premium productpositionering binnen de transporttechniek. Dit sluit perfect aan bij onze premium merken Schuitemaker en Veenhuis waarmee we actief zijn in de voederwinning, mest en gladheidbestrijding’.

‘De toevoeging zorgt voor een uitbreiding van onze productiecapaciteit doordat we een extra productielocatie kunnen toevoegen. Tegelijkertijd verbinden we op deze manier een groep vakmensen aan ons bedrijf.’ Aldus Jos Kamp.

Ook Marc Veenhuis (Jan Veenhuis Machinefabriek) is content. “Tijdens de gesprekken met SVgroup en met Wadinko ben ik ervan overtuigd geraakt dat Jan Veenhuis Machinefabriek op de juiste plaats terecht komt” bevestigd hij. “Naast dat de klantenbasis goed aansluit, heb ik er met Wadinko als aandeelhouder het volste vertrouwen in dat de continuïteit en werkgelegenheid van het bedrijf gewaarborgd worden.”

Toegevoegde waarde

Sinds de fusie van Schuitemaker en Veenhuis in 2019 weet SVgroup jaar op jaar als bedrijf een gezonde groei te realiseren. Door nieuwe productintroducties en het versterken van de (inter)nationale verkoopkanalen wordt verwacht dat deze groeilijn zich de komende jaren doorzet.

SVgroup biedt met de overname een breed portfolio van moderne machines voor zowel loonwerkers als het grondverzet segment. De combinatie tussen SVgroup en Jan Veenhuis zal waarschijnlijk leiden tot diverse synergiën.

Bijzonder verhaal

Met de overname van Jan Veenhuis door SVgroup breidt het bedrijf niet alleen haar product portfolio uit, ook brengt het ’t oorspronkelijke familiebedrijf Veenhuis na 27 jaar weer samen. Sinds 1996 opereerden beide bedrijven apart maar na deze periode brengt de overname ze weer binnen hetzelfde bedrijf.

Over SVgroup 

SVgroup levert producten en diensten aan bedrijven en instellingen in de agrarische sector en gladheidbestrijding. Door betrouwbare machines te leveren die makkelijk te onderhouden zijn, in combinatie met onze service, stellen wij onze klanten in staat maximaal te presteren op die momenten die er toe doen. 

Of dit nu loonwerkers zijn die in korte tijd zoveel mogelijk gras willen verwerken, akkerbouwers en veehouders die gedurende het seizoen mest uitrijden of wegbeheerders in plotselinge winterse omstandigheden: SVgroup zorgt er voor dat onze klanten, onafhankelijk van de omstandigheden, hun werkproces beheersen om betrouwbare en continue kwaliteit van werk te kunnen leveren. 

Onze merken Schuitemaker & Veenhuis 

SVgroup ontwikkelt, ontwerpt, produceert en verkoopt haar producten onder de merken Schuitemaker en Veenhuis; twee premium merken met een rijke historie en internationale verkooppunten en distributie. 

Over Jan Veenhuis

Jan Veenhuis Machinefabriek B.V. ontwikkelt, ontwerpt en produceert kipwagens en haakarmsystemen. Naast landbouw-, silage- en zandkipwagens produceren zij ook kippers op maat zoals hoogkipwagens, snipperkipwagens & kraankipwagens.

Over Wadinko

Sinds november 2018 heeft Participatiemaatschappij Wadinko N.V. uit Zwolle een belang in SVgroup uit Rijssen. Wadinko heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. De bedrijven waarin Wadinko participeert hebben volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.