Wadinko N.V. participeert in Schuitemaker

- 21 november 2018

Om verdere groei en productontwikkeling te faciliteren, is Schuitemaker verheugd mee te delen dat participatiemaatschappij Wadinko N.V. per direct een belang van 36,25 % in onze onderneming heeft genomen.

Het groeikapitaal en de ondersteuning van Wadinko moeten ertoe leiden dat Schuitemaker zelfstandig en met een krachtige te formuleren en uit te rollen strategie richting het jubileumjaar 2019, succesvol aan een nieuwe eeuw begint.

Wadinko N.V.

Wadinko is een regionale participatiemaatschappij, die de bedrijvigheid – en daarmee de werkgelegenheid – wil bevorderen in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Uitgangspunt is langdurige deelname in nieuwe of bestaande, kansrijke ondernemingen. De deelname bestaat uit inbreng van risicodragend kapitaal, kennis en managementondersteuning.

Groeiperspectief

Volgens Han Leemhuis, investment manager bij Wadinko, is Schuitemaker een interessante toevoeging aan de Wadinko-portefeuille. ‘Alleen al vanwege de werkgelegenheid die daarmee gemoeid is. Bij Schuitemaker werken bijna 140 medewerkers, waaronder jonge en getalenteerde engineers. Door te participeren in Schuitemaker behouden we die werkgelegenheid voor de regio en stellen we de bij Schuitemaker aanwezige expertise veilig. Schuitemaker is een prachtig merk en zijn wij trots bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling.

Bert Venema, algemeen directeur a.i. van Schuitemaker, beaamt: ‘Wij zijn in de afgelopen periode geconfronteerd met markt- en technologische ontwikkelingen die in combinatie met de interne beheersing van processen voor nogal wat druk op de onderneming hebben gezorgd. Schuitemaker heeft een goed en vooral gezond toekomstperspectief, een perspectief wat aanzienlijk vergroot wordt door de participatie van Wadinko, waardoor wij nog beter in staat zijn om de groeimogelijkheden welke gebaseerd zijn op een vooruitstrevende productinnovatie, te versnellen’.

Schuitemaker voorziet een constructieve en succesvolle samenwerking met Wadinko en kijkt met vertrouwen naar de toekomst, met 2019 als 100-jarige mijlpaal.

Rijssen, 21 November 2018